Rapport från 8:e mars och Ta Natten Tillbaka

Vi har deltagit i flera olika events omkring 8:e mars, den internationella kvinnodagen, till stöd för feministisk kamp, kvinnors och transpersoners organisering och mot patriarkatet.

I Lund organiserade vi en församling på India Däck dit ett 30-tal personer kom, framförallt många som aldrig tidigare varit på vårt café. Därefter deltog vi i en demonstration med runt 250 personer arrangerat av bland annat Vänsterpartiet och Ung Vänster och skrek slagord mot stat, kapital och sexism. Därefter gick vi till Smålands Nation som anordnade ett event med fika och mat.

Den 10:e mars deltog några av våra icke-manliga medlemmar i Ta Natten Tillbaka-demonstrationen i Malmö. Cirka 350 personer trotsade snö och blåst och deltog i en demonstration med flera banner-drops, bengalbränningar och andra happenings. Tal hölls bland annat av Mangla och ett mycket starkt och viktigt tal hölls av #utanskyddsnät, vilket är sexarbetare och missbrukares #metoo-upprop.

Tack till alla kamrater som tog sig ut på gatorna, som demonstrerade, strejkade och inte minst organiserade. Kampen fortsätter!

 

 

This entry was posted in Aktuellt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.