Bekämpa de smutsiga villkoren –  överallt! – Stöd den självförvaltade Vio.Me-fabriken i Thessaloniki och flyktingarna i Moria.

Ett call från Beyond Europe och vänner: låt oss förena kamperna, i och bortom coronatider.
#levanenoonebehind #powertoviome
Låt oss stötta arbetarna på Vio.Me genom att köpa deras produkter, som då skickas direkt till flyktingarna i Moria. På detta sätt kan vi hjälpa flyktingarna i Moria att lokalt motverka spridningen av Corona, samtidigt som vi stöttar arbetarna på Vio.Me att bli självförsörjande på elektricitet till fabriken, vilket är avgörande för den fortsatta tvålproduktionen.
I spåren av pandemin håller världen andan. Endast de nödvändigaste yrkena utövas fortfarande och människor uppmanas att stanna hemma och hålla avstånd ifrån varandra. Detta är bra, om det inte vore för att grundläggande rättigheter avskaffas för att fortsätta utvidga auktoritära politiska åtgärder. Samtidigt lider människor i överfyllda flyktingläger vid EU:s yttre gräns under ohygieniska förhållanden och utan möjlighet att ta till försiktighetsåtgärder mot viruset, lämnade åt ödet.
Samtidigt som det grekiska sjukvårdssystemet i åratal trasats sönder genom nedskärningar, kan den grekiska staten, styrd av en ny konservativ regeringen, inte komma på något bättre än att med hjälp av kravallpolis stänga av strömmen och lamslå den självorganiserade tvålfabriken Vio.Me:s tvålproduktion.https://beyondeurope.net/1274/hands-off-vio-me-occupied-soap-factory-powered-off/
Vi säger nej till vidriga förhållanden vid EUs yttre gräns och till attacken på självorganiserade arbetarkollektiv!
Tillsammans med arbetarna från Vio.Me förenar vi båda kamperna. Vi bygger upp ett solidariskt nätverk som ska bestå bortom coronatider. 
De inhumana flyktinglägren måste evakueras! Lite tvål förblir endast en droppe i havet. Vi måste fortsätta göra allt vi kan för att befria människorna i Moria och de andra lägren. Bekämpa de smutsiga villkoren! Vårt vapen är och förblir solidaritet!
Vänligen överför din donation till följande konto:
kosmotique e.V.
GLS Gemeinschaftsbank e.G.
BIC: GENODEM1GLS
IBAN: DE83430609671130360500
!Meddelande!: Soap for Moria
Upprop från arbetarna och solidaritetskommittéen på Vio.me http://www.viome.org/2020/04/immediate-restoration-of-power-to-viome.html
Översatt av Autonom Organisering till svenska.
This entry was posted in Aktuellt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.